Ćao, i dobrodošli na blog! Par stvari koje bi trebalo da znate o meni. Ona očigledna – volim da kuvam. Podjednako, ako ne i više, volim da jedem. To vam nekako ide ruku pod ruku. Verujem da i vi volite da jedete čim ste ovde i čitate ovaj tekst. Super, znači već imamo nešto zajedničko! 

Od kad sam bila mala obožavala sam da jedem, a svoj prvi kolač sam napravila samostalno i ponosno u četvrtom razredu osnovne škole, iako mi niko nije rekao da šlag treba da stavim kad se kolač ohladi, pa mi se sav istopio. Tu sam shvatila da postoji logika u kuvanju, koja me je momentalno fascinirala. To je, u stvari, mešavina nauke i nečeg neobjašnjivog naukom – duše. 

U mojoj kući se uvek kuvalo, i to dobro. Rodjena sam i odrasla u Beogradu, ali me je ljubav prema uživanju odvela u Vojvodinu, u predivni Novi Sad. Tu sam našla svoj mir, svoju ljubav i svoj ritam. 

Imam sreću da relativno često putujem. Putujem istražujući kulture kroz njihov način života, upoznavajući se sa kuhinjom, muzikom, arhitekturom i generalnim osećajem koje neko mesto pruža. Uvek sam dovlačila začine, soseve, kafe, čajeve i ostale namirnice sa svojih putešestvija, mahom jer ih kod nas nije bilo. Sada, situacija je potpuno drugačija i sve imamo dostupno u svojim prodavnicama. Retko mi se desi da nešto više ne mogu da kupim kod nas. Od tamarind i miso paste do garam masale, kokosovog mleka, dry aged mesa, sveže žalfije i estragona, šimedji pečuraka – sve je tu! Kroz svoje recepte želim da predstavim sve te namirnice koje sad imamo na raspolaganju a koje možda ne umemo da iskoristimo. Zapravo je lako, ali se sa svim namirnicama treba upoznati i lepo ih istražiti.

Ako me pitate koji mi je osnovni moto kad kuvam, pored korišćenja kvalitetnih namirnica, definitvno bih rekla – PROBAJTE! Uvek probajte. Njuškajte sve, lickajte, mljackajte, razmislite – istražujte ukuse. Ono što želim da podelim sa vama je da i ja kroz ceo ovaj proces učim, hrana je nepresušan izvor saznanja. Hajde da učimo zajedno!

 

 

 

IN MEDIA